*

>terug naar overzicht tekenaars
Steve Michiels
Steve Michiels werd op 23 februari 1970 geboren in Lokeren.
Hij is afgestudeerd aan het Sint-Lukas Instituut, Brussel van 1985 tot 1990 (Vrije Grafiek ) en aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten (KASK) van 1990 tot 1992.

Naast cartoonist, illustrator is Steve ook porseleinschilder, ontwerpt hij Glas In Lood ramen en zo nu en dan een meubel. Voor het overige schildert Steve met Acryl op doek.
Momenteel is Steve Michiels huiscartoonist van Focus/Knack en vanaf februari 2004 verschijnt zijn werk ook in het Franse striptijdschrift Fluide Glacial. Hij geeft tevens les aan de Sint-Lucas hogeschool, Gent, in de afdeling illustratie.
Steve maakte de illustraties voor Baby Pop en Billy Boef, een kinderboek van Pascale Platel. Deze werd bekroond met een Boekenpluim.

Zijn handelsmerk: in het doodgewone het ongewone ontdekken en het accentueren in kleurrijke cartoons. Steve Michiels schetst al jaren op een schijnbaar naïeve manier de lokale, nationale en internationale actualiteit. Schijnbaar naïef, want zijn cartoons zijn scherp, soms zelfs hard, maar prettig alleszeggend. Naast een 20-tal werken kan de toeschouwer het productieproces volgen van idee tot cartoon op video of DVD.

Surf naar www.aboutsteve.com