*

>terug naar overzicht tekenaars
Komboloi
Tom Houtman

Tom Houtman is striptekenaar, cartoonist en illustrator.
Hij maakte in het verleden enkele strips, zoals het album Ducktroux uit 1998 over de Dutrouxaffaire. Na zijn kunsthumaniora maakte hij eerst een opleiding Beeldende Kunsten af.
Door het plotse succes van zijn Ducktroux-album werkte hij steeds meer aan freelance opdrachten. Zo werkte hij als cartoonist voor oa. Davidsfonds/infodok, Uitgeverij VanIn, de Stad Aalst, Vdab - Werkwinkel ( Project Levenslang leren), Tramvision/ De Lijn, Uz Gent, de federale dienst Sociale Economie, CurieusAalst en voor verschillende vzw's en bedrijven.

Hij werkte een masteropleiding af als grafisch illustrator/striptekenaar aan Sint Lucas Gent. Hij publiceerde korte stripverhalen in alternatieve tijdschriften zoals Demo 2001.
Met online publicaties van zijn stripverhalen timmert hij aan de weg naar grotere zichtbaarheid. Zo publiceerde hij reeds het horrorstripverhaal Metamorfose en het jaarlijks terugkerende, komische verhaal De Ballen van Bacchus.
Met de stripfiguurtjes Ken&Kenny maakte hij stopstrips voor kinderen, illustraties voor evenementen, muurschilderingen een dolgekke tekenworkshop.
Hij gaf les digitale inkleuring aan jongeren (Aalst- Gent) , en geeft ook workshops cartoons en stripverhalen tekenen.
Hij maakte (strip)muurschilderingen te Roeselare (2002), Kortrijk (2002), Aalst en Wieze (2003).
Na zelf cursussen scenarioschrijven voor te hebben gevolgd, schreef hij zelf al menig origineel scenario. De meeste strips worden gepubliceerd via online magazines en via zijn eigen website >http://www.komboloi.be
Hij is lid van beroepsvereniging de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde en met tussenkomst van een bureau werkt hij freelance aan strips, cartoons en scenario's op maat van opdrachtgevers en voor variërende gelegenheden.

Interesse om als tekenaar op scenario van anderen te werken. Graag voor strips in ‘Vlaamse stijl’ of karikaturaal humoristisch genre. Maar iedereen met interesse in zijn strips mag hem mailen: "Vrienden maken is altijd leuk!"

Bezoek ook:
• http://www.komboloi.be
• http://komboloisite.blogspot.com
• http://www.salonaalst.be