*

>terug naar overzicht tekenaars
VeRo Beauprez
Vero Beauprez begon te tekenen nog voor ze leerde lopen, aldus haar ma.
Tweeëntwintig jaar later studeert ze af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, waar ze Toegepaste Kunsten volgde.
Ze verdiept zich vervolgens in het Gentse nachtleven, verre reizen en een blitzcarrière in een punkjazzensemble. Deze en andere inspiratiebronnen resulteren in een eerste publicatie: de kortstrip Billie sings the Blues in het verzamelalbum Idolen (Uitg.Clumzy, 1988). Met de publiciteit daarrond druppelen ook de eerste opdrachten binnen. Op een dag neemt ze de trein naar Brussel, waar ze met haar tekenmap onder de arm de redactie van De Morgen binnenstapt. Op de trein terug naar Gent tekent ze het eerste Tante Vero-stripje van de reeks die drie jaar lang in DeMix, jongerenbijlage van De Morgen zal verschijnen. Vanaf dan regent het opdrachten en raadt haar boekhouder haar aan om fulltime zelfstandig tekenares te worden.
Hoewel haar 'roots' bij het striptekenen liggen werkt ze sindsdien voornamelijk als illustrator voor diverse magazines, educatieve uitgaven, reclamebureaus en overheidsinstellingen. Om niet aan haar tekentafel vast te groeien geeft ze overal ten lande, en soms wel eens daarbuiten, workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen over de geneugten van het (strip-)tekenen.
Recent verschenen twee verzamelalbums van de gagstrips en cartoons die Vero voor ZiZo-magazine tekent: Pottenkijken (inmiddels uitverkocht) en Eén Pot Nat.

Kakelvers werk en evergreens vindt u op: >www.verobeauprez.be