*

>terug naar overzicht tekenaars
Jaros Bodytko
Jaros Bodytko is een 29-jarige Antwerpenaar van Poolse afkomst, die al van jongs af aan gefascineerd is door tekenfilms en strips. Hij tekende al figuurtjes na sinds hij een potlood kon vasthouden, en vanaf zijn 9de ging hij elke week naar de tekenacademie, eerst bij de Abdijstraat op het Kiel, daarna in Hoboken, tot zijn 19de. Elke week leerde hij bij over licht en schaduw, portretten, beeldhouwen, etsen, enz... maar zijn grote liefde was het beeldverhaal en animatie. Een liefde die ook nu voortduurt.
 
De vertelkunst is echter aan hem voorbijgegaan en via deze weg hoopt hij scenaristen te ontmoeten die willen samenwerken aan projecten, van lange of korte duur — om elkaar te helpen en zo van jongensdromen echte carrières te maken.
 
Het tekenwerk van Jaros wordt vooral beïnvloed door de Japanse mangastrips, die zeer expressief en filmisch zijn. Verder zijn de comics van Batman, en meer nog de films qua stijl een voorbeeld. en dan is er natuurlijk nog Disney, Warner Brothers, Chuck Jones, Charlie Brown, en nog zo veel meer. Om maar te zeggen dat Jaros een groot kind blijft.